Web Analytics Made Easy - Statcounter

از ابتدای هفته جاری تاکنون مهم‌ترین سیگنالی که به بازار ارز رسیده، احتمال توافق هسته‌ای ایران و آمریکاست. خبری که توانست قیمت دلار را کمی کاهش دهد و حداقل از قله قیمتی جدید خود دور کند.

اگرچه بازار همچنان اخبار مذاکرات هسته‌‎ای را با احتیاط دنبال می‌کند و به نظر می‌رسد تجربیات قبلی مذاکرات هسته‌ای، معامله‌گران را محتاط کرده و دلار در برابر اخبار سیاسی مثبت مقاومت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون همانقدر که امکان توافق وجود دارد، امکان عدم توافق هم وجود دارد.

سیگنال‌های سیاسی برای بازار

برخی به از سرگیری مذاکرات امیدوارند و می‌گویند احتمالا موانع پیشین برطرف شده که طرفین به سر میز مذاکره برگشته‌اند. این گروه به سخنان سخنگوی وزارت خارجه استناد می‌کنند که گفت آمریکا تعهد داده برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ عمل و انتفاع اقتصادی ایران را تضمین کند.

از طرف دیگر روز گذشته شبکه خبری المیادین در خبری اعلام کرد «موضوع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مذاکرات پشت پرده مورد توافق قرار گرفته است و بعداً از لیست تروریستی آمریکا خارج خواهد شد.» البته نکته جالب اینکه بازار به این خبر توجهی نشان نداد.

اما گروه دوم به سخنان مقامات ایرانی و اروپایی در این هفته استناد می‌کنند. مانند اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که گفته بود «نمی‌دانم ایران و آمریکا قادر خواهند بود بر مشکلات سیاسی خود غلبه کنند یا خیر.»

ابراهیم رئیسی هم در سخنرانی اول هفته خود اعلام کرد: ما ازمواضع خود عقب‌نشینی نمی کنیم. این دسته معتقدند اکنون برای تغییر مسیر دلار زود است و باید منتظر ماند.

سیگنال دلار هرات به بازار تهران

اما قرار است قیمت دلار چه شود و روند آن چگونه است؟ قیمت دلار در هفته جاری بیش از هزار تومان کاهش قیمت داشت. اما همچنان کانال ۳۰ هزار تومانی را رها نکرده است. دلار هرات دو روز پیش به ۲۹ هزار و ۶۰۰ تومان هم رسید.

کارشناسان معتقد بودند که اگر قیمت دلار هرات به زیر ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان برسد و در این محدوده ماندگار شود، احتمالا ریزش بیشتر قیمت دلار در بازار تهران هم وجود دارد.

روز گذشته قیمت دلار هرات برای ساعاتی به بالای ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسید اما برخی از کانال‌ها می‌گویند قیمت دلار فردایی هرات کمی پایین‌تر از این رقم است.

بازار ارز به چه اخباری نیاز دارد؟

به گفته مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی، قیمت این ارز از این جهت مهم است که هرات یکی از منابع ارزی رسمی کشور است و کاهش و افزایش قیمت آن بر بازار ارز ایران تاثیر می‌گذارد.

بررسی‌های میدانی هم می‌‌گوید تقاضا برای خرید دلار در بازار همچنان وجود دارد و اگرچه سیگنال‌ها همه کاهشی است اما گویا معامله‌گران اصلی هنوز سیگنال کاهش و فروش را دریافت نکرده‌اند و همچنان خریدار دلار هستند.

پیش از این هم کارشناسان اقتصادی معتقد بودند که بازار ارز دیگر به سادگی تحت تاثیر اخبار مثبت برجامی قرار نمی‌‌گیرد و برای واکنش و ریزش بیشتر به اخبار قطعی‌تری نیاز دارد.

کارشناسان چه می‌گویند؟

علی طباطبایی، کارشناس بازارهای مالی به تجارت‌نیوز گفت: من احتمال می‌دهم قیمت دلار بیشتر از این کاهش داشته باشد. اما ممکن است این ریزش قیمت موقتی باشد. اگر قیمت دلار اگر تا ۲۷ هزار تومان برسد احتمال تثبیت دارد.

مجتبی دیبا، کارشناس بازارهای مالی هم در گفتگو با تجارت‌نیوز روند قیمت دلار را نزولی پیش‌بینی کرد و گفت: با توجه به حرکت دولت به اسم جراحی اقتصادی و آزادسازی قیمت‌ها فنری از دید تورمی در جامعه آزاد شده که خود را در قیمت دلار آزاد نشان داد .اگر اتفاق خاصی در فضای سیاسی جامعه رخ ندهد نرخ دلار تا حدودی تعدیل می‌شود.

مرتضی افقه، استاد دانشگاه شهید چمران اهواز هم در پیش‌بینی خود گفته بود: اگر برجام احیا شود در ابتدا شوکی به دلار وارد خواهد شد و ممکن است دلار تا ۲۷ هزار تومان یا کمی بیشتر کاهش یابد، ولی بعد از عادی شدن و تا آخر سال دلار دوباره روند صعودی دارد.

علی شریعتی، عضو اتاق ایران هم اعلام کرد: در شرایط امروز این‌که انتظار داشته باشیم نرخ دلار به ۲۵ هزار تومان کاهش یابد، اتفاق نمی‌افتد. به گمان من آغاز مذاکرات جلوی شیب و جهش فنری دلار را گرفت و کنترل کرد. برای همین من گمان نمی‌کنم نرخ دلار به رقمی کمتر از رقم فعلی بازار برسد.

منبع: تجارت نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: بازار ارز قیمت دلار اخبار سیاسی هزار تومان بازار ارز قیمت دلار دلار هرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۷۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت دلار در دو هفته ابتدایی اردیبهشت، مجموعاً ۴۶۰۰ تومان کاهش ارزش پیدا کرده است. روند نزولی قیمت اسکناس آمریکایی با فروکش کردن زمینه‌های تنش نظامی میان ایران و اسرائیل آغاز شد. دلار طی هفته‌های اخیر با افت پلکانی در کریدور ششم عقب‌نشینی کرد و حتی در کف کریدور ششم نیز معامله شد. در آخرین معامله نقدی روز پنجشنبه دلار در پله هفتم از کانال ابتدایی کریدور ششم به کار خود پایان داد.

اخبار سیاسی سیگنال مساعد به بازار‌ها داد

موضوع سفر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و اظهار امیدواری مسئولان مربوطه نسبت به این سفر، روند کاهشی قیمت دلار را در بیشتر روز‌های هفته گذشته رقم زد. از سوی دیگر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با انتشار تصویری از جلسه با همتای عربستانی خود اعلام کرد: «گفت‌وگوی بسیار سازنده‌ای انجام شد و فیصل ابراهیم با هر پنج پیشنهاد ایران موافقت و بر تدوین نقشه راه همکاری‌های اقتصادی بخش دولتی-خصوصی و سرعت در اجرای آن تاکید کرد.»

این اظهارات، جو مثبتی در میان معامله‌گران ایجاد کرد؛ علاوه بر آن برخی فعالان اقتصادی این رخداد‌ها را کورسوی امیدی برای کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتو تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

از سوی دیگر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هفته گذشته اعلام کرد «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ششم تا هفتم ماه مه (۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت) برای دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی به ایران سفر می‌کند.

خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

در همین راستا معامله‌گران کاهشی بازار امید دارند در هفته سوم اردیبهشت اسکناس دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگردد؛ اما به نظر می‌رسد سیگنال‌هایی که روانه بازار می‌شود تاثیری یکی دو روزه در بازار دارند. کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۱ تا ۵۲ هزار تومانی می‌دانند. آنها معتقدند با وجود اینکه نهاد سیاست‌گذار تلاش دارد قیمت دلار به پله‌های بالاتر کریدور ۵۰ هزار تومانی ورود نکند، اما تمایلی نیز به برگشت به کانال ۴۰ هزار تومانی ندارد.

درهم در کانال ۱۶ هزار تومانی بسته شد

قیمت درهم روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت بدون تغییر و با قیمت رقم ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد. تتر روی رقم ۶۱ هزار و ۹۰۰ تومانی ایستاد.

قیمت پوند انگلیس در آخرین معامله هفته گذشته با کاهش ۲۰۰ تومانی روی رقم ۷۷ هزار و ۱۰۰ بسته شد. یورو نیز روز پنجشنبه در کف کانال ۶۶ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار در دو روز پایانی هفته گذشته تغییر قیمت نداشتند. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان عرضه شد.

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟